Social Media






Pieczarkarnia Wojciech Łochina to rodzinna firma średniej wielkości, zajmująca się produkcją oraz handlem pieczarkami. Na rynku jesteśmy obecni od 2005 roku, nieustannie zwiększając zarówno wolumeny sprzedaży, jak i grono zadowolonych klientów.





Dotychczas zaufali nam i docenili najwyższą jakość naszych grzybów klienci z Polski oraz kilkunastu krajów Unii Europejskiej (głównie Niemcy, Holandia, Belgia, Wielka Brytania, Francja, Austria, Węgry, Rumunia, Chorwacja, Cypr) i spoza UE (Rosja, Ukraina). Rozbudowane struktury handlowe i logistyczne pozwalają nam na równoległą obsługę rozproszonych geograficznie klientów, z zachowaniem terminowości i gwarancją jakości dostaw. Zdobyte doświadczenie z sieciami sklepów: produkcja pieczarki na zlecenie ALDI w Niemczech.





Podstawą rozwoju naszej działalności jest zakład produkcyjny zlokalizowany w Dubowie, gmina Łomazy, w północno-wschodniej części województwa lubelskiego. Jest to okolica o wyjątkowych walorach ekologicznych - 70% powierzchni gminy zajmują użytki rolne, a 24% lasy. Oddalenie od ośrodków przemysłowych, czyste powietrze oraz woda z własnego ujęcia głębinowego sprawiają, że produkowane przez nas pieczarki są wolne od zanieczyszczeń, bezpieczne i zdrowe. W toku ich produkcji nie są używane żadne chemiczne środki ochrony roślin. Wysoką jakość, reżim technologiczny i bezpieczeństwo potwierdzają posiadane przez nas certyfikaty, m. in. Global G.A.P. Uprawa odbywa się w 18 nowoczesnych halach, o łącznej powierzchni prawie 9.000 m2. Zaawansowany system komputerowego sterowania mikroklimatem (temperaturą powietrza i podłoża, wilgotnością, stężeniem CO2, ruchem powietrza nad półkami) umożliwia nam stabilną, całoroczną produkcję grzybów najwyższej jakości. Czuwają nad nią nasi doświadczeni i wykwalifikowani pracownicy, specjaliści i pasjonaci w dziedzinie pieczarkarstwa. Zbiór odbywa się wyłącznie ręcznie, z zachowaniem najwyższych standardów jakościowych i higienicznych, bezpośrednio do opakowań, które mają trafić do odbiorcy. Niezwłocznie po zbiorze pieczarki są schładzane szokowo do temperatury ok. 2°C, a następnie trafiają do chłodni, z której następuje załadunek do podstawionego środka transportu. Nasi technolodzy, w porozumieniu z działem handlowym dokładają starań, by proces od zebrania grzyba do wysyłki do odbiorcy zamknął się w przeciągu 24 godzin. Naczelną zasadą pozostaje, by każdy grzyb dotykany był tylko jeden raz - przez zbieraczkę w chwili jego wycinania z podłoża. Powyższe procedury pozwalają nam zaoferować grzyby o najwyższych walorach handlowych, nie tylko smaczne i zdrowe, ale i doskonale prezentujące się na sklepowych półkach.





Łączna zdolność produkcyjna naszej Grupy Producentów jest obecnie na poziomie 100 ton tygodniowo produktów o najwyższych, stabilnych parametrach jakościowych.




Ofertę opartą o pieczarki z własnej uprawy uzupełniamy o grzyby pochodzące od okolicznych, sprawdzonych producentów. Selekcja dostawców oraz wieloetapowa kontrola jakości sprawiają, że jesteśmy gotowi gwarantować za ich wyroby jak za własną produkcję. Rozwiązanie to bardzo cenią nasi klienci – pozwala ono na szybką reakcję na wzrost zapotrzebowania, możliwość skompletowania większej, jednorodnej partii towaru (ten sam dzień zbioru), optymalizację procesów logistycznych.




Każda dostawa przygotowywana jest pod indywidualne zamówienie klienta, dostosowana do jego profilu działalności i specyfiki lokalnych rynków. Oferujemy pieczarki we wszystkich klasach i kalibracjach, dowolnym opakowaniu zbiorczym i jednostkowym (skrzynki i tacki wszelkich rozmiarów i kolorów, otwarte lub zamykane folią lub wieczkiem, z etykietami, logo lub bez nich). Jesteśmy elastyczni przy ustalaniu terminów dostawy oraz warunków handlowych. Dostawy realizujemy zarówno własnym specjalistycznym taborem, jak i z wykorzystaniem firm zewnętrznych bądź samochodów podstawianych przez odbiorcę.



Zapraszamy do współpracy!



Odwiedź nasze strony w serwisach społecznościowych



E-mail: sales@greensfarm.pl

Tel: +48 536 117 119

Adres: Dubów 146A
21-532 Łomazy